Vad är en DNS-uppslagning?

När du surfar till en hemsida så frågar din webbläsare din internetleverantörs (ISP:s) namnservrar om var hemsidan finns. Om inte ISP:ns namnservrar har den informationen just då, så frågar den i sin tur Bineros namnservrar om rätt address och det är vid den förfrågningen en DNS uppslagning görs.

Den informationen kommer ISP:ns namnservrar komma ihåg under en viss tid (TTL) så efterföljande uppslag kommer ske hos ISP:n och inte mot Bineros namnservrar. Din webläsare kommer också att komma ihåg var hemsidan finns och inte fråga ISP:ns namnservrar för varje sida eller objekt på en sida.

Se även: Är DNS-uppslagningar detsamma som sidvisningar?