Skapa e-postkonto i iPhone och iPod Touch

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i din iPhone eller iPod Touch:

1. En iPhone eller iPod Touch med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Ett e-postkonto hos Binero.

3. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Binero på Ditt företag är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dindomän.se" som exempel.

Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din iPhone  eller iPod Touch  har kontakt med Internet, antingen via WIFI eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

E-postfunktionen finns inbyggd i samtliga iPhone och iPod Touch. I denna guide har vi utgått från iOS version 11.4, om du använder en äldre version av iOS eller iPhoneOS så kan det finnas skillnader i bilderna i denna guide mot vad du ser i din iPhone eller iPod Touch.

Öppna systeminställningarna:

Välj "Konton och lösenord":

Välj "Lägg till konto..."

Välj "Annat"

Välj "Lägg till e-postkonto"

Notera att du här måste välja om du vill använda IMAP eller POP för att hämta och läsa din e-post. Läs mer om skillnaden mellan de två i guiden IMAP och POP: Detta är skillnaden.

1. Till höger om rubriken "Namn" anger du ditt namn.
  2. Till höger om rubriken "E-post" anger du din e-postadress. Detta är den e-postadress du fått av oss på Binero när du skapade ditt konto.
  3. Till höger om rubriken "Lösenord" fyller du i ditt lösenord för e-postkontot.
  4. Till höger om rubriken "Beskrivning" anger du en beskrivning för e-postkontot, vilket är bra att lägga in om du har flera e-postkonton i din dator och lätt vill kunna se skillnaden.
  5. Klicka på Nästa uppe i högra hörnet.

Ange server för inkommande e-post

Till höger om rubriken Värdnamn anger du servern där du hämtar din e-post. I vårt exempel nedan använder kunden IMAP för att hämta sin post och har därför fyllt i imap01.binero.se. Skulle exempelkunden Din Firma istället använda POP/POP3 skulle vår exempelkund ange "pop01.binero.se" som serveradress.

Ange server för utgående e-post

Som kund hos Binero har du alltid möjligheten att skicka din e-post via Bineros e-postservrar. Du kan läsa mer om detta här.

Observera att det inte är frivilligt med användarnamn och lösenord för utgående server.

1. Scrolla ned en bit på sidan så du ser vyn för Server för utgående e-post.
  2. Till höger om rubriken "Värdnamn" anger du namnet på servern för utgående e-post enligt formatet smtp01.binero.se.
  3. Till höger om rubriken "Användarnamn" anger du ditt användarnamn hos Binero.
  4. Till höger om rubriken "Lösenord" anger du ditt lösenord hos Binero.
  5. Klicka på "Nästa" uppe i högra hörnet

Hur byter jag lösenord på mitt E-postkonto?
Få hjälp med din iPhone