Skapa e-postkonto i Microsoft Entourage 2004 (Mac OS X)

Hur du skapar ett e-postkonto i Entourage 2004

Föregångaren till Microsoft Outlook 2011 heter Microsoft Entourage, ett program som hängt med sedan Office 98 för gamla MacOS.

Innan du börjar använda Entourage 2004, tänk på att uppdatera programmet med alla uppdateringar som finns tillgängliga. Har du extremt stora mängder e-post kan Entourage 2004 krascha utan förvarning. Om så är fallet, se de vanligaste frågorna sist i denna guide för en länk till Microsofts supportfunktioner.

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Entourage 2004

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Ett e-postkonto hos Binero.

3. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

1. Starta Entourage 2004.

När du startat Entourage 2004 skall du först lägga till ett nytt konto. Klicka på menyvalet "Verktyg" och välj sedan "Konton". Klicka därefter på "Nytt" uppe i vänstra hörnet i det fönster som nu öppnats och välj "E-post..."

I den första dialogrutan anger du din e-postadress som du har till ditt Binero-konto.

Entourage 2004 är konstruerat att försöka konfigurera upp sitt konto själv. Du kommer därför att mötas av denna dialogruta. Klicka bara på högerpilen nere i högra hörnet för att fortsätta installationen.

Ange sedan dina kontoinställningar i enlighet med de uppgifter som du finner i din kontrollpanel för ditt Binero-konto.

Om du vill kan du nu kontrollera dina inställningar. Entourage 2004 försöker då logga in på ditt e-postkonto och försöker också skicka ett testmail. Om du vet att dina uppgifter stämmer kan du hoppa över detta steg.

Ditt konto är nu skapat! Klicka på slutför för att avsluta konfigurationen! Om du har flera e-postkonton i Entourage, eller planerar att ha det, kan det vara en god idé att döpa kontot till något som gör det enklare att särskilja de olika e-postkontona. Du kan döpa kontot till vad du vill, då det inte är något som påverkar kontots funktion.

Min mail verkar vara försenad!
Ett ail jag väntar har ej kommit fram!