IMAP och POP3: Detta är skillnaden

IMAP och POP3, vad är det?  Här kan du läsa mer om vad respektive teknik innebär och vad det betyder för dig och din e-post.

• Detta är IMAP och POP3

Binero erbjuder två olika former av konton för detta, antingen ett konto kallat POP3, eller ett konto kallat IMAP eller IMAP4.

Kort beskrivet är skillnaden mellan de två att i fallet POP3 laddas all post ned till din dator från Bineros e-postserver och tas sedan bort från Bineros e-postserver. Detta innebär att du själv måste ta säkerhetskopior på din e-post och om du vill kunna läsa din e-post från flera olika platser, exempelvis din mobiltelefon, hemma eller via webben om du är ute och reser så kommer du endast att kunna läsa den e-post som kommit in till din brevlåda sedan du hämtade din post senast.

Väljer du istället IMAP får du fler och bättre möjligheter. Din e-post lagras på Bineros e-postserver och kopior av den skapas på alla de ställen där du läser, skriver och skickar e-post. Om du exempelvis läser ett brev i e-postklienten i din dator så markeras det brevet också som läst i din mobiltelefon och i din dator och du har ständigt tillgång till all din e-post oavsett vilket sätt du använder för att logga in och läsa din e-post.

Binero tar också regelbundna säkerhetskopior på all din e-post som du lagrar hos Binero. Laddar du ned din e-post med POP3 till din dator kan Binero inte ta några säkerhetskopior.