Skapa e-postkonto i Android 2.2

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i din Android 2.2-telefon:

1. En Android 2.2-telefon med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Ett e-postkonto hos Binero.

3. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel.

Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din Android 2.2-telefon har kontakt med Internet, antingen via WIFI eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

E-postfunktionen finns inbyggd i samtliga Android 2.2-telefoner. Äldre versioner av Android kan skilja sig från hur menyval och annat ser ut i denna version av Android.

1. Lägg till ett e-postkonto

Öppna e-post:

2. Öppna Kontoinställningarna.

3. Lägg till ett nytt e-postkonto.

4. Välj "Annat (POP3/IMAP)"

Tryck på knappen "Manuell inställning" på mitten av skärmen:

Ange kontotyp och inloggning för inkommande e-post

I vårt exempel nedan använder kunden POP för att hämta sin post och har därför fyllt i pop.bineroguider.se. Skulle exempelkunden "info@bineroguider.se" istället använda IMAP skulle vår exempelkund ange "imap.bineroguider.se" som serveradress.

Vill du byta konto klickar du på pilen till höger om POP och kan sedan välja av någon av dessa tre:

Ange server för utgående e-post

Som kund hos Binero har du alltid möjligheten att skicka din e-post via Bineros e-postservrar. Du kan läsa mer om detta här.

1. Ange användarnamn. Detta är samma användarnamn som du använder för POP/IMAP-kontot.
  2. Ange lösenord. Detta är samma lösenord som du använder för POP/IMAP-kontot.
  3. Ange SMTP-server. I vårt exempel nedan är det "smtp.bineroguider.se", i ditt fall är det "smtp.dindomän.se" där du ersätter "dindomän.se" med ditt eget domännamn.
  4. Ange port 587 i fältet "Serverport".
  5. Klicka på "Fortsätt" nere i högra hörnet.

Döp kontot

I fältet "Kontonamn" anger du ett namn på kontot.

I fältet "Ditt namn" anger du ditt namn.

Klart!

Din inkorg är nu uppsatt och kommer, om alla inställningar stämmer, att börja ladda ner din e-post till din Android 2.2-telefon!

Hur byter jag lösenord på mitt E-postkonto?
Få hjälp med din Android-enhet