Skapa e-postkonto i Outlook 2007 (Windows)

Skapa ett e-postkonto i Outlook 2007

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Outlook 2007:

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Outlook 2007 från Microsoft med alla de senaste uppgraderingarna installerade.

3. Ett e-postkonto hos Binero.

4. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

Outlook 2007 ingår i programpaketet Microsoft Office 2007 och tillhandahålls inte av Binero. För mer information om Outlook 2007 kontakta Microsoft.

Skapa ett nytt e-postkonto

1. Gå in under menyn "Verktyg" och välj "E-postkonton".

2. Välj "Lägg till ett nytt e-postkonto" och gå vidare med "Nästa".

Bocka i rutan "Konfigurera serverinställningar eller ytterligare servertyper manuellt" och klicka på "Nästa"

Markera "Internet-e-post" och klicka på "Nästa"

I fältet till höger om texten "Server för utgående e-post" anger du adressen "smtp.dindomän.se", eller som i vårt exempel ovan "smtp.dinfirma.se". Ersätt alltså "dindomän.se" med ditt egna domännamn som du registerat hos Binero.

Ange ditt användarnamn. Detta är ofta samma som din e-postadress hos Binero, eller som i vårt exempel ovan, "johan@dinfirma.se".

Skriv in ditt lösenord i fältet till höger om rubriken "Lösenord". Du kan också välja att klicka i rutan till vänster om texten "Kom ihåg lösenordet" för att slippa mata in lösenordet varje gång du ska hämta e-post.

Välj sedan om kontotypen ska vara POP3 eller IMAP. För att läsa mer om skillnaden mellan de två, se länk under rubriken "Vanliga frågor och svar".

Klicka på knappen "Fler inställningar..." nere i högra hörnet.

1. Klicka i rutan till vänster om rubriken "Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering.

2. Klicka sedan i rutan för valet "Använd samma inställningar som för inkommande e-post".

3. Klicka på fliken "Avancerat"

4. Se till att checkboxen till vänster om texten "Denna server kräver en krypterad anslutning" inte är ikryssad.

5. I fältet till höger om texten "Utgående server (SMTP)" anger du 587.

6. Ändra inställningen "Använd följande kryptering" till "Ingen".

7. Klicka på knappen OK nere i vänstra hörnet.

Vad är SSL för e-post?
Microsofts supportsida för Outlook 2007