Skapa ett e-postkonto i Outlook Express (Windows)

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Outlook Express:

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Ett e-postkonto hos Binero.

3. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

Starta Outlook Express

När du startat Outlook Express möts du av denna vy. Välj menyn "Tools" och sedan "Accounts" för att konfigurera ett nytt konto.

Klicka på knappen "Add" i högerkanten av dialogrutan och välj sedan "Mail account".

Ange ditt namn:

Ange sedan din e-postadress:

Välj sedan POP3 eller IMAP (rekommenderas!) som inkommande server och ange de servernamn du har för ditt konto. Dessa finner du också i kontrollpanelen under e-postinställningarna.

Ange användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto.

Dina grundinställmingar är nu klara!  Fortsätt guiden för att komplettera dina inställningar.

Ditt konto är nu inlagt i Outlook Express. Markera kontot och klicka på "Properties".

Klicka i rutan bredvid rubriken "My server requires authentication" och klicka sedan på "Settings" till höger om samma rubrik.

Se till att den första cirkeln är ikryssad bredvid rubriken "Use same settings as my incoming server".

Klicka sedan på OK.

Till sist klickar du i fliken "Advanced" i e-postinställningarna och anger port 587 för utgående e-post (SMTP) och port 993 för inkommande e-post (IMAP). Se till att båda rutorna bredvid rubrikerna "This server requires a secure connection (SSL)" inte är iklickade.  Klicka till sist på "Apply" nere i högra hörnet och till sist "OK".

Ditt konto är nu färdigkonfigurerat!

Är min e-post virusfri?
Support för Outlook Express hos Microsoft
Var hittar jag vilken inkommande / utgående e-postserver som ska användas?
Varför du ska skicka e-post via Bineros servrar