Skapa e-postkonto i Microsoft Entourage 2008 (Mac OS X)

Hur du skapar ett e-postkonto i Entourage 2008

Föregångaren till Microsoft Outlook 2011 heter Microsoft Entourage, ett program som hängt med sedan Office 98 för gamla MacOS.

Innan du börjar använda Entourage 2008, tänk på att uppdatera programmet med alla uppdateringar som finns tillgängliga. Har du extremt stora mängder e-post kan Entourage 2004 krascha utan förvarning. Om så är fallet, se de vanligaste frågorna sist i denna guide för en länk till Microsofts supportfunktioner.

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Entourage 2008

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Ett e-postkonto hos Binero.

3. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

1. Starta Entourage 2008.

När du startat Entourage 2004 skall du först lägga till ett nytt konto. Klicka på menyvalet "Verktyg" och välj sedan "Konton". Klicka därefter på namnbrickeikonen uppe i vänstra hörnet i det fönster som nu öppnats och välj "E-post..."

Ange din e-postadress som går till ditt Binero-konto. Klicka därefter på högerpilen nere i vänstra hörnet.

Den automatiska konfigurationen kan inte automatiskt känna av inställningarna för ditt e-postkonto. Detta är inget fel utan klicka bara på högerpilen nere i vänstra hörnet och fortsätt till steg tre.

Komplettera de inställningar som behövs för ditt konto enligt nedanstående exempel.

Klicka sedan på högerpilen nere i högra hörnet för att fortsätta.

Om du vill kan du nu kontrollera dina inställningar. Entourage 2004 försöker då logga in på ditt e-postkonto och försöker också skicka ett testmail. Om du vet att dina uppgifter stämmer kan du hoppa över detta steg.

Installationen är slutförd. Fast ändå inte riktigt.  Döp ditt kontonamn till ett valfritt namn och klicka sedan på slutför. Gå sedan vidare till nästa steg.

Du presenteras nu med ett fönster där alla dina konton finns listade. Dubbelklicka på kontot som hanterar din e-post i ditt Binero-konto.

Efter att ha klicka upp inställningarna för ditt konto möts du av denna vy. Ersätt ditt namn, epostadress och serveradresser med de uppgifter du fått från oss - bilderna nedan är endast ett exempel.

Klicka därefter på knappen "Klicka här för avancerade mottagningsalternativ". Du får då upp denna dialogruta:

Se till att rutan "IMAP-servicen kräver en säker anslutning (SSL)" inte är ikryssad. Stäng sedan dialogrutan genom att klicka i den lilla fyrkanten i dialogrutans övre vänstra hörn.

Du har nu återvänt till denna vy:

Klicka därefter på texten "Klicka här om du vill se avancerade sändningsalternativ" under rubriken "Skicka post".  Du får då upp följande dialogruta:

Klicka ur rutorna "SMTP-servicen kräver en säker anslutning (SSL) och klicka sedan i "SMTP-servern kräver verifiering". Du kan därefter markera valet "Använd samma inställningar som servern för inkommande e-post". Stäng därefter dialogrutan med den lilla rutan i dialogrutans vänstra övre hörn.

Till sist klickar du på "OK" nere i högra hörnet i fönstret med din summerade kontoinstallation.

Ditt konto är nu redo att användas!

Min mail verkar vara försenad!
Ett ail jag väntar har ej kommit fram!