Skapa e-postkonto i Outlook 2011 (Mac OS X)

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Outlook 2011:

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Outlook 2010 från Microsoft med alla de senaste uppgraderingarna installerade.

3. Ett e-postkonto hos Binero.

4. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

Outlook 2011 ingår i programpaketet Microsoft Office 2011 för Macintosh och tillhandahålls inte av Binero. För mer information om Outlook 2011 och var du kan köpa det, kontakta Microsoft eller någon av deras återförsäljare.

Välj "Verktyg" i menyn och sedan "Konton..."

Klicka på "E-postkonto" under rubriken "Lägg till ett konto".

Skriv in din e-postadress, ditt lösenord och ditt användarnamn. Ange sedan adressen till din inkommande server och till din utgående server. Se till att "Använd SSL för att ansluta" under båda serveradresserna inte är ikryssade.

Klicka till sist på "Lägg till konto" nere i högra hörnet i dialogrutan.

Ditt konto är nu registrerat! Guiden är klar och dina kontoinställningar visas i denna summeringsruta. Du kan nu stänga fönstret eller lägga till fler konton genom att klicka på plus-tecknet nedanför tabellen med konfigurerade konton.

Vad är SMTP?
har ni spamskydd?