Kontakter

E-postadresser kan vara svåra att lägga på minnet. Enklare är då att spara dem i adressboken i webbmailen.

Här är ett exempel på hur en kontakt kan se ut:

Exemplet ovan visar hur en kontakt kan se ut. Du kan även klicka på knappen "Ändra kontakt" för att lägga in exempelvis förnamn/efternamn, postadresser eller telefonnummer.

För att skapa en ny kontakt klickar du på de gröna plustecknet längst ner i kolumnen "Kontakter". Följande fönster visar sig då:

Här anger du förnamn, efternamn och e-postadress till din kontakt. Du kan även ange diverse telefonnummer eller postadresser om ni vill.  När du är klar klickar du på "Spara" för att spara kontakten. Om du ångrat dig och inte vill skapa en ny kontakt precis just nu, kan du klicka på "Avbryt".

I adressboken kan du också importera kontakter från ett annat program. Förutsatt att andra programmet kan exportera kontakter i vCard-format.

Kan du exportera ut dina kontakter i vCard-formatet och sedan importera dem genom att klicka på "Import" i menyn. Du kan också exportera ut dina kontakter från webbmailen genom att klicka på "Export". Då skapas en vCard-fil med samtliga kontakter som sedan laddas ner automatiskt till din dator.

Skicka e-post från adressboken

Om du inte minns vad en viss kontakt heter kan du gå in i adressboken, leta fram kontakten du vill skicka e-post till och sedan klicka på "Nytt mail" i menyn.