Skapa ett e-postkonto i Sparrow (Mac OS X)

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Sparrow

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Ett e-postkonto hos Binero.

3. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

4. Betalversionen av Sparrow (den fria versionen stödjer endast Gmail).

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

Ta fram inställningarna för Sparrow genom att välja Preferences i Sparrow-menyn:

Klicka på "Accounts" och klicka sedan på plustecknet längst ned för att lägga till ett nytt konto.

Fyll först i ditt namn och e-postadress:

Fyll sedan i servernamn för ditt inkommande e-postkonto.

Notera att Sparrow inte stödjer POP3.

Lägg sedan in servernamn och inloggningsuppgifter för utgående (SMTP) server:

Vanliga frågor och svar

Varför du ska skicka e-post via Bineros servrar
Var hittar jag vilken inkommande / utgående e-postserver som ska användas?
Support för Sparrow