Skapa e-postkonto i iPad

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i din iPad:

1. En iPad med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Ett e-postkonto hos Binero.

3. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din iPad 3G eller iPad Wifi har kontakt med Internet, antingen via WIFI eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

E-postfunktionen finns inbyggd i samtliga iPad och iPad 2. I denna guide har vi utgått från iOS version 4.3.1, om du använder en äldre version av iOS så kan det finnas skillnader i bilderna i denna guide mot vad du ser i din iPad eller iPad 2.

1. Lås upp din iPad.
  2. Öppna systeminställningarna.
  3. Välj "E-post, kontakter, kalendrar"
  4. Välj "Lägg till konto..."

Välj "Annat":

Välj "Lägg till e-postkonto"

1. Till höger om rubriken "Namn" matar du in ditt namn.
  2. Till höger om rubriken "Adress" anger du din e-postadress. Detta är den e-postadress du fått av oss på Binero när du skapade ditt konto.
  3. Till höger om rubriken "Beskrivning" anger du en beskrivning för e-postkontot, vilket är bra att lägga in om du har flera e-postkonton i din dator och lätt vill kunna se skillnaden.
  4. Klicka på Nästa.

Under avsnittet "Server för inkommande e-post" anger du till höger om rubriken "Värdnamn" servern där du hämtar din e-post. I vårt exempel ovan skulle kunden Din Firma med domänen dinfirma.se ange "pop3.dinfirma.se" som serveradress om e-posten hämtas med POP.

Har du istället valt IMAP som standard anger du "imap.dindomän.se" som server för inkommande e-post.  I båda exemplen byter du ut "dindomän.se" mot den domän du använder för e-post hos Binero. Läs mer om IMAP och POP3 i vår guide IMAP och POP3: Detta är skillnaden.

1. Till höger om rubriken "Värdnamn" anger du namnet på servern för utgående e-post enligt formatet smtp.dindomän.se. Läs mer om varför du bör skicka din e-post via Bineros servrar här.
  2. Till höger om rubriken "Användarnamn" anger du ditt användarnamn hos Binero.
  3. Till höger om rubriken "Lösenord" anger du ditt lösenord hos Binero.
  4. Klicka på "Nästa" uppe i högra hörnet.
  5. Din inmatade information kontrolleras nu mot Bineros servrar och om allt stämmer så är din iPad nu ansluten.

Hur byter jag lösenord på mitt E-postkonto?
Få hjälp med din iPad