Skapa e-postkonto i Outlook 2003 (Windows)

Skapa ett e-postkonto i Outlook 2003

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Outlook 2003:

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Outlook 2003 från Microsoft med alla de senaste uppgraderingarna installerade.

3. Ett e-postkonto hos Binero.

4. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

Outlook 2003 ingår i programpaketet Microsoft Office 2003 och tillhandahålls inte av Binero. För mer information om Outlook 2003 kontakta Microsoft.

Skapa ett nytt e-postkonto

1. Gå in under menyn "Verktyg" och välj "E-postkonton".

2. Välj "Lägg till ett nytt e-postkonto" och gå vidare med "Nästa".

Binero erbjuder två olika former av konton för detta, antingen ett konto kallat POP3, eller ett konto kallat IMAP.  Läs mer under rubriken "Detta är IMAP och POP3" innan du bestämmer dig för vilket val du vill använda här.
I fältet till höger om texten "Server för inkommande e-post" anger du servern du ska hämta din e-post ifrån.
Om du i valet av kontotyp valt POP3 anger du "pop3.dindomän.se" som servernamn. I vårt exempel ovan skulle kunden Din Firma med domänen dinfirma.se ange "pop3.dinfirma.se" som serveradress. Har du istället valt IMAP som standard anger du serveradressen "imap.dindomän.se", eller enligt vårt exempel ovan "imap.dinfirma.se".  Läs mer om skillnaden mellan IMAP4 och POP3 här.

Om din e-postklient frågar efter vilken port den ska använda så är det port 110 för POP och port 143 för IMAP eller IMAP4. I de flesta fall kommer din e-postklient själv att känna av hur den ska kommunicera med Bineros e-postservrar men det kan vara bra att veta denna lilla extra detalj om något går fel. Som sista utväg kan du alltid kontakta vår support för att få hjälp!

I fältet till höger om texten "Server för utgående e-post" anger du adressen "smtp.dindomän.se", eller som i vårt exempel ovan "smtp.dinfirma.se". Ersätt alltså "dindomän.se" med ditt egna domännamn som du registerat hos Binero.

Ange ditt användarnamn. Detta är ofta samma som din e-postadress hos Binero, eller som i vårt exempel ovan, "johan@dinfirma.se".

Skriv in ditt lösenord i fältet till höger om rubriken "Lösenord". Du kan också välja att klicka i rutan till vänster om texten "Kom ihåg lösenordet" för att slippa mata in lösenordet varje gång du ska hämta e-post.

Klicka på knappen "Fler inställningar..." nere i högra hörnet.

1. Klicka i rutan till vänster om rubriken "Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering.

2. Klicka sedan i rutan för valet "Använd samma inställningar som för inkommande e-post".

3. Klicka på fliken "Avancerat"

4. Se till att checkboxen till vänster om texten "Denna server kräver en krypterad anslutning" inte är ikryssad.

5. I fältet till höger om texten "Utgående server (SMTP)" anger du 587.

6. Klicka på knappen OK nere i vänstra hörnet.

7. Klicka på knappen Nästa nere i vänstra hörnet.

8.Klicka på knappen "Slutför" nere i vänstra hörnet.

9. Klart!