Skapa ett e-postkonto i Apple Mail (Mac OS X)

Skapa ett e-postkonto i Apple Mail

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Apple Mail

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G eller WIFI.

2. Ett e-postkonto hos Binero.

3. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "dinfirma.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

Skapa nytt e-postkonto

1. Starta Mail.

2. Välj "Arkiv" och sedan "Lägg till konto..."

Lägg till nytt konto

Här ska du ange tre saker:

1. Till höger om rubriken "Fullständigt namn" anger du ditt förnamn och efternamn.

2. Till höger om rubriken "E-postadress" anger du din e-postadress hos Binero.

3. Till höger om rubriken "Lösenord" anger du lösenordet till ditt e-postkonto hos Binero.

4. Klicka sedan på "Fortsätt"

Lägg till nytt konto, fortsättning...

1. Välj kontotyp. Som standard använder Mail kontotypen IMAP, vilket också är vad vi rekommenderar våra kunder här hos Binero. Du kan även välja POP som kontotyp. Lär dig mer om skillnaden mellan IMAP och POP/POP3 här.

2. Skriv in en beskrivning av ditt företag. Detta anges i fältet till höger om texten "Beskrivning".

3. Till höger om rubriken "Server för inkommande e-post" anger du till höger om rubriken "Värdnamn" servern där du hämtar din e-post. I vårt exempel ovan skulle kunden Din Firma med domänen dinfirma.se ange "pop3.dinfirma.se" som serveradress om e-posten hämtas med POP.

Har du istället valt IMAP som standard anger du "imap.dindomän.se" som server för inkommande e-post.  I båda exemplen byter du ut "dindomän.se" mot den domän du använder för e-post hos Binero.

4. Om ditt lösenord inte är inmatat, gör det nu.

5. Klicka på "Fortsätt" nere i högra hörnet.

Lägg till din utgående server

1. Ange en beskrivning för den utgående e-postservern i fältet till höger om rubriken "Beskrivning".

2. Till höger om rubriken "Server, utgående e-post" skriver du in server för den utgående e-post.

3. Om du endast har ett e-postkonto på servern kan du klicka i rutan "Använd bara den här servern".

4. Klicka i rutan till vänster om rubriken "Använd autentisering".

5. Till höger om rubriken "Användarnamn" anger du ditt användarnamn. Detta är samma användarnamn som för att hämta e-post via IMAP eller POP3.

6. Till höger om rubriken "Lösenord" anger du samma lösenord som du har när du hämtar din e-post.

7. Klicka på "Fortsätt" nere i högra hörnet.

Ditt konto är nu konfigurerat. En sista vy visar dig de inställningar du gjort. Om du är nöjd med allt, klicka i rutan till vänster om texten "Koppla upp konto" om denna inte redan är ikryssad och klicka till sist på "Skapa" nere i högra hörnet.

Klart!

Vanliga frågor och svar

Jag kan inte skicka epost, vad är fel?
Jag får meddelandet 'We do not relay...' när jag försöker skicka e-post?
Var hittar jag vilken inkommande/utgående mailserver som ska användas?
Stödjer ni Exchange-tjänster i er e-post?
Stödjer nu pushteknik för e-post?