Skapa ett e-postkonto i Thunderbird (3.x, Windows / Mac OS X / Linux)

Skapa e-postkonto i Mozilla Thunderbird 3.x

Vad du behöver för att lägga till ett e-postkonto i Thunderbird 3.x:

1. En dator med en fungerande internetanslutning via 3G. ethernet eller WIFI.

2. Thunderbird version 3.x (ladda ned den senaste från denna webbsajt).

3. Ett e-postkonto hos Binero.

4. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Binero

I denna guide använder vi oss av ett par exempel för att illustrera olika steg. Användaren Johan på Din Firma är personen som får illustrera detta och han har i denna guide fått domänen "bineroguider.se" som exempel. Detta är alltså endast ett exempel och inget verkligt konto utan du ska i varje fall där information ska matas in använda dig av de inloggningsuppgifter som är ihopkopplade med ditt Binerokonto.

Det är också bra att du utöver användarnamn och domäninformation också har ditt lösenord tillgängligt och ser till att din dator har kontakt med Internet, antingen via WIFI, trådbundet nätverk eller 3G.

Om du är osäker kan du hitta informationen om ditt användarnamn under Bineros kontrollpanel genom att klicka på "E-post" i menyn till vänster och sedan välja "E-postkonton". Hitta kontot du vill använda i listan över de konton du registrerat under din domän och klicka sedan på "Redigera" så får du upp all information om ditt e-postkonto, inklusive användarnamn. Här kan du också sätta ett nytt lösenord på kontot.

Thunderbird är en gratis produkt från Mozillaprojektet. Mer information och en nedladdning för Windows, Linux och Mac OS X finns på denna webbsajt.

Skapa ett konto

När du laddat ner och startat Thunderbird presenteras du med dialogrutan nedan. Här visas Mac-versionen men rutan är i princip identisk i Windows och Linux-versionen:

1. Ange ditt namn i fältet till höger om rubriken "Ditt namn"

2. Ange din e-postadress till höger om rubriken "E-postadress"

3. Ange ditt lösenord till höger om rubriken "Lösenord"

Välj om du vill ange ditt lösenord varje gång du startar Thunderbird eller om programmet ska komma ihåg det genom att klicka i eller ur kryssrutan bredvid rubriken "Kom ihåg lösenord".

Klicka sedan på "Fortsätt".

Thunderbird försöker nu känna av själv vilka servrar och vilket användarnamn du har på Bineros e-postservrar.

Som rutan visar nedan är användarnamnet fel. Det skall i vårt exempel vara "info@bineroguider.se". Detta kan du ändra genom att klicka på knappen "Redigera".

Ser inställningarna sedan bra ut klickar du på knappen "Skapa konto" nere i högra hörnet.

Certifikatvarning

I förekommande fall kan du få en varning om att ett certifikat är fel. Klicka på rutan "Bekräfta undantag" nere i vänstra hörnet.

Klart!

Thunderbird är nu konfigurerad för att skicka och ta emot brev med ditt konto hos Binero!

Vanliga frågor och svar

Jag kan inte skicka e-post. Vad är fel?
Jag får meddelandet 'We do not relay..' när jag försöker skicka e-post?