Ompekning eller överflyttning/transfer?

Om du har köpt en domän hos något annat webbhotell eller ombud så har du 2 alternativ:

1. Ompekning av domänen.

Domänen ligger kvar, dvs den faktureras av webbhotellet/ombudet du köpte domänen hos men man pekar domänens namnservrar till Bineros namnservrar. Då sker en vidarebefordran av trafiken till domänen till sajten hos Binero.

2. Överflytt, även kallat transfer av domän (rekommenderas)

Med hjälp av en auktoriseringskod som man får av det webbhotell eller ombud som man köpt domänen av, så kan man flytta domänen till Binero, dvs Binero tar hand om fakturering och hantering av domänen.
Överflytt av en .SE-domän är kostnadsfritt och tar ca 15 minuter.
Överflytt av övriga toppdomäner tar ca 5-10 dagar och kostnaderna för dessa finner du här: https://www.binero.se/doman
När en överflytt görs så ändras inte namnservrarna per automatik utan detta måste göras manuellt när transfern är klar alternativt att det görs före överflytten hos det ursprungliga webbhotellet/ombudet.

Om du gör en överflyttning av domännamnet till oss så får du support av oss på ditt domännamn. Vi hjälper till med förnyelsen, uppdateringar av Whois/Ägarinformation och upppdateringar av DNS-poster och namnservrar samt så hjälper vi till vid överlåtelser. Överflytt genomförs så snart fakturan för transfer är betald.