Hur du pekar din e-post till Gmail

Om du föredrar att låta Google hantera din e-post via exempelvis Google Apps så kan du enkelt fixa det genom att ändra följande information i den domän för vilken e-post du vill få skickad direkt till Google.

Notera att denna guide förutsätter att du har din domän hos oss på Binero, och att ditt e-postkonto hos Google redan är konfigurerat för att ta emot e-post för din domän.

1. Logga in i kontrollpanelen.

2. Välj "Domännamn" och sedan "DNS" i menyn till vänster.

3. Om du endast har en domän hos oss visas nu domäninformationen för den domänen. Om du har fler domäner, se till att först välja rätt domän innan du går vidare i denna guide.

4. Leta upp raderna som hanterar MX-pekarna för din domän:

5. Klicka på redigera vid den översta raden för MX-pekaren.

6. Ändra värdet där till informatiionen du fått från Google när du tecknade ditt konto. Informationen i bilden nedan är endast ett exempel. Kontrollera också så prioriteringsvärdet är satt till "10" och inte exempelvis "20":

När du fört in informationen klickar du på "Spara".

7. Återvänd till listan över DNS-poster och radera sedan den andra raden med MX-pekaren som i exemplet nedan pekar till "Mail":

Radera rad tre i detta exempel genom att klicka på "Radera".  När du är klar ska endast en rad innehålla MX-information och den informationen ska peka till Googles servrar.