Hur hämtar jag filer från internet? (wget)

Med kommandot wget så kan du hämta filer från internet rakt ner till mappen du befinner dig i.

Låt oss säga att du vill hämta senaste wordpress; du kan då skriva wget http://wordpress.org/latest.zip sen kommer den senaste versionen av WordPress laddas ner rätt in i ditt utrymme hos oss.

Du kan även välja att spara filerna till ett annat namn med växeln -O, kommandot lyder då wget -O hejhej.zip http://wordpress.org/latest.zip och kommer spara latest.zip som hejhej.zip