Hur byter jag språk på min wordpressinstallation?

Att byta språk på WordPress kräver tre saker.

1. En FTP-klient
  2. Språkfil
  3. en ändring i filen wp-config.php

Börja med att välja, ladda ner och installera en FTP-klient (det finns många varianter, både gratis och kommersiella). Du kopplar din FTP-klient till din webbplats så här

Sen är det dags att hitta din språkfil. Det gör du här: [LÄNK]

Så om du vill ha svenska ska du ladda ner filen som heter sv_SE.mo och lägga i mappen wp-content/languages (mappen wp-content är en undermapp till mappen public_html och mappen languages måste du själv skapa).

När det är gjort går du till mappen public_html (den ligger direkt under mappen med samma namn som din webbplats i FTP-klienten).

I mappen public_html letar du upp och öppnar filen wp-config.php. Ändra raden som heter define ('WPLANG', ''); till define ('WPLANG', 'sv_SE');

Sen är språkbytet klart.