Inställningar - Jag har levonlines utgående mailserver och kan inte skicka e-post

De flesta Internetleverantörer spärrar allt användande av utgående e-postservrar som inte ligger i deras eget nät. Detta innebär att du som har en Internetleverantör som spärrar detta och skickar e-post via smtpauth.xxx.levonline.com måste konfigurera om din e-postklient till att använda din Internetleverantörs utgående e-postserver. För att förtydliga vill vi informera om att detta inte påverkar hur du hämtar din e-post hos oss på Levonline.

Begränsningen som de olika internetleverantörerna har infört kan inte vi påverka. Du måste alltså ändra konfigurationen för utgående e-post för dina e-postkonton. Nedan finner du information om de vanligaste smtp-servrarna:

* Bredbandsbolaget / Telenor: smtp.bredband.net
* Bahnhof: smtp.bahnhof.se
* Comhem: mailout.comhem.se
* Telia: mailout.telia.com
* Tele2: mail.tele2.se
* 3: smtp.tre.se

Vi kan inte garantera att dessa uppgifter är 100% tillförlitliga. Om du har problem att använda ovan nämnda smtp-server, vänligen kontakta din Internetleverantör för närmare uppgifter.

Nedan har vi gjort en lathund för hur du konfigurerar om Outlook Express.

1. Starta Outlook Express, välj menyn Verktyg -- > Konton.
  2. Dubbelklicka på det konto som du vill ändra utgående e-postserver för.
  3. Klicka på fliken "Servrar"
  4. Vid Utgående e-post (SMTP) byt ut smtpauth.xxx.levonline.com mot din internetleverantörs utgående mailserver (SMTP)
  5. Se till att rutan "Servern kräver autentisering" inte är ikryssad.
  6. Nu ska det fungera att skicka e-post via din internetleverantörs server.

Om du behöver hjälp med detta, vänligen kontakta din Internetleverantör för ytterligare hjälp.