DNS - SPF för att skicka e-post

Om du vill förhindra att någon annan än du kan skicka e-post från din domän så ska du kika på SPF (Sender Policy Framework). Med detta kan du bestämma precis vilka servrar som får skicka e-post i ditt namn.

Många mottagande e-postservrar använder SPF som en del i sina spamfilter. Om du gör stora utskick kan du därför tjäna på att lägga in SPF för ditt domännamn.

SPF läggs in i form av ett så kallat TXT-värde i DNS. Detta innebär att du först tar fram det värde du vill lägga in, sedan kontaktar du din DNS-leverantör och ber dem lägga in det. Om du har din domän hos Levonline är chansen stor att det är oss du ska kontakta.

Du kan använda vår guide för att generera SPF-records.